1956

Nemzeti trikolor színeibe borul Budapest legmagasabb építménye

Október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából három napon át, péntektől vasárnapig díszkivilágítással festik meg a Főtáv Zrt. Kunigunda úti kéményét.

2016.10.22 01:28MTI

A nemzeti ünnep alkalmából piros-fehér-zöldbe borul a főváros legmagasabb építménye, a Főtáv Zrt. 203 méter magas Kunigunda úti kéménye.

A közlemény szerint október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából három napon át, péntektől vasárnapig díszkivilágítással festik meg az építményt.

A több kilométernyi távolságból is látványos kivilágítást 19 órától éjfélig kapcsolják majd be.

A vállalat ezzel szeretné felhívni a figyelmet a távfűtés előnyeire, így például arra, hogy a távfűtés alkalmazása élhetőbb városi környezetet, a fűtési idényben is tisztább levegőt és biztonságosabb otthonokat eredményez - áll a közleményben.

A cég szerint a mindennapokban is érzékelhető javulást hozna Budapest életében, ha az összes fővárosi lakást és középületet a távhőrendszerre kapcsolnának. Minden 10-10 ezer, gáz- vagy fafűtésről távhőre váltó háztartás és közület évi mintegy 47 tonnával csökkentené a fűtési eredetű károsanyag-kibocsátást - tették hozzá.

Írtak arról is, hogy a modern nagyvárosokban egyre inkább a távhő határozza meg a környezetbarát jövőt: Párizsban a geotermia, Oslóban a fjordok hőenergiája, Londonban a metróhálózat állandó hőmérsékletű levegője, Törökországban a pisztáciahéj, máshol pedig a szennyvíz felhasználásával fejlesztik az olcsó, megbízható és a városi életminőséget javító technológiát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.