1956

Képregény készült a mecseki szabadságharcosokról

Képregényben dolgozták fel az 1956-os forradalom pécsi eseményeinek legfontosabb történetét, a Mecseki Láthatatlanok néven ismert szabadságharcos csoport históriáját.

2016.10.21 05:30MTI

A pécsi önkormányzat közleménye szerint a mű megalkotására Sarlós Endre képregényrajzoló és Pozsgai Zsolt író, dramaturg vállalkozott Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármesterének kezdeményezésére.

Napokkal a forradalom vérbe fojtása után is elkeseredett harcot vívtak a diákokból, hallgatókból és civilekből álló partizánok a Mecsekben - idézte fel az írásos összegzés, amely országosan is kiemelkedőnek nevezte a kezdeményezést.

Az önkormányzat emlékeztetett arra is, hogy Sarlós Endre a magyar történelem meghatározó csatáiról már korábban is készített munkákat; a szövegeket Pozsgai Zsolt állította össze "a valóság alapján regényes, fordulatos, színes köntösben".

A 15 ezer példányban megjelenő képregény október végétől elérhető a pécsi felsős általános iskolások és középiskolások számára - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.