Illegális bevándorlás

Bakondi: mindenekelőtt biztonsági kérdés a tömeges és illegális migráció

"Enyhe becslések" szerint is másfél millió bizonytalan vagy "tisztázatlan identitású és célú" illegális migráns jutott be Európa szívébe.

2016.09.20 19:49MTI

Mindenekelőtt biztonsági kérdésként kezeli a tömeges és illegális migrációt a kormány, és ezt hangsúlyozza konzekvensen tavaly tavasz óta - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden Szolnokon.

Bakondi György az Európa végveszélyben? című előadása előtti sajtótájékoztatón azt mondta: "enyhe becslések" szerint is másfél millió bizonytalan vagy "tisztázatlan identitású és célú" illegális migráns jutott be Európa szívébe. Hangsúlyozta: mindez elviselhetetlenül nagy biztonsági kockázat az itt élők számára.

Hozzátette: az október 2-ai népszavazás a véleménynyilvánítás eszköze egy pártok feletti nemzeti kérdésben. Meg kell érteni, hogy konkrét, valamennyi települést érintő veszély a betelepítési kvóta - emelte ki.

Bakondi György arról is beszélt, hogy az Európai Unióban olyan EU-s jogszabály megalkotása zajlik, amely felső határ nélküli embertömeg beengedését és automatikus szétosztását jelentené valamennyi tagállamban. "Ha az Európai Unió és a magyarok jövőjét hosszú távon meghatározó kérdésben politikai döntés fog születni, ez ellen a leghatékonyabban politikai eszközökkel lehet harcolni", és a népszavazásnál szélesebb körű, demokratikusabb felhatalmazást nem kaphat egy ország kormánya - mondta.

Bakondi György kitért arra, hogy az európai biztonsági helyzet folyamatosan romlik. A görögországi helyzet is egyre feszültebbé válik, az országban 65 ezer regisztrált menekült tartózkodik. Néhány sziget teljesen tele van, Leszboszon több százan demonstráltak az elmúlt napban, dzsihádot is meghirdetve - idézte fel.

Hangsúlyozta: veszélyt jelent az is, hogy jelentős számú migránst akarnak visszaküldeni Magyarországra például Németországból, Ausztriából és a skandináv országokból. Emlékeztetett: a négy skandináv ország eljárást kezdeményez Magyarországgal szemben azért, hogy a dublini rendeletre hivatkozva - amelyet a főtanácsadó szerint rajtunk kívül senki nem tartott be - fogadja vissza a menedékjoghoz nem jutókat. Magyarország mindenkit visszafogad, aki bizonyíthatóan elsőként hazánkon keresztül lépett az unió területére - mondta, hozzátéve: ezután majd - a toloncegyezmények alapján - visszaszállítják őket Koszovóba, Albániába, Montenegróba... "Nem áll módunkban visszafogadni" viszont azokat, akik nem Magyarországon léptek be az EU-ba - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.