Folytatódik az egyeztetés

Még szigorúbban büntetnék az állatkínzást

Újabb egyeztetés kezdődik ősszel az Igazságügyi Minisztérium (IM) és az állatvédők között az állatkínzás szigorúbb szankcionálásáról.

2016.09.05 08:28MTI

A minisztérium három munkacsoportban egyeztetett a nyár folyamán az állatkínzás ellen küzdő civil szervezetekkel. Egy munkacsoport a hatóságokkal való operatív együttműködéssel foglalkozott, a második a szabályozás kapcsán megfogalmazott javaslatokat összesítette, a harmadik pedig a neveléssel, felvilágosítással kapcsolatos kérdéseket tekintette át - írta a tárcára hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.

A tárca közlése szerint a munka ősszel a kidolgozott javaslatok áttekintésével folytatódik és az IM más országok jogszabályait és joggyakorlatát is vizsgálja, de nemcsak az állatkínzás büntetőjogi oldaláról, hanem az állattartással összefüggő más területeken is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.