Lopás

Vádat emeltek egy dél-alföldi betöréssorozat miatt

A csoport tagjai Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések magánházaiból csaknem hétmillió forintnyi készpénzt és ékszert tulajdonítottak el.

2016.07.08 10:32MTI

Csaknem negyven, főként idősek sérelmére, 2015 tavaszán-nyarán elkövetett betörés miatt emelt vádat az ügyészség tizenegy ember ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az elkövetőket társtettességben, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint jellemzően idős, magányos sértettek otthonába mentek be a vádlottak, gyakran álkulcs segítségével. Megvárták, hogy a sértettek elmenjenek otthonról vagy elterelték a figyelmüket, miközben a társuk bejutott az ingatlanba. Előre megegyeztek abban, hogy ki milyen szerepet tölt be: egyesek gépkocsiból figyelték a környéket vagy a menekülést biztosították, mások átkutatták az ingatlant és a talált készpénzt, értékeket elvitték.

A csoport tagjai Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések magánházaiból csaknem hétmillió forintnyi készpénzt és ékszert tulajdonítottak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.