Meddőség ellen

Őrizetbe vették a hírhedt nőgyógyászt, akit petesejtlopással vádolnak

Severino Antinori olasz professzort egy spanyol nővér azzal vádolja, hogy engedélye nélkül távolította el petesejtjeit milánói meddőségi klinikáján.

2016.05.14 18:42MTI

A 70 éves hírhedt nőgyógyászt a római Fiumicino repülőtéren tartóztatták le és házi őrizetbe helyezték.

Olasz illetékesek elmondták, hogy a 24 éves nővér állást keresve kereste fel Antinori milánói klinikáját, ahol állítólag akarata ellenére ott fogták, elaltatták és petesejtjeit eltávolították. A professzort súlyos testi sértés okozásával és rablással vádolják.

Antinori múlt hónapban egy televíziós interjúban tagadta, hogy elkövette volna az ellene felhozott vádakat. A rendőrség lefoglalt számos embriót a milánói klinikán, hogy megállapítsák, a nő petesejtjének felhasználásával hozták-e létre azokat. Antinori 1994-ben került az újságok címlapjaira, amikor egy 63 éves páciense gyermeket szült egy másik nőtől kapott petesejtből és férje ivarsejtjeiből. Azóta a világban már állítólag több tízezer ötven éven felüli nőt segített ahhoz, hogy gyermeke szülessen. 2009-ben azzal állt elő részletek ismertetése nélkül, hogy három gyermek világra jöttét klónozással segítette elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.