Illegális bevándorlás

Hét hónapos gyereket próbáltak átcsempészni a határon

A megbízónak mintegy 1100 eurót (350 ezer forintot) fizettek a migránsok, az összeg egy részét átadták a sofőrnek.

2016.07.07 11:29MTI

Vagyoni haszonszerzés és embercsempészet miatt vádat emelt a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki tavaly augusztusban hat migránst Bécsbe szállított - ismertette a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész csütörtökön.

Takács Péter közleménye szerint a hat migráns – aki között volt egy hét hónapos gyermek is – Németországba szeretett volna eljutni. Budapesten szálltak be a férfi autójába, a vádlottat egy másik, magyarul beszélő férfi bízta meg a szállítással. A megbízónak mintegy 1100 eurót (350 ezer forintot) fizettek a migránsok, az összeg egy részét átadták a sofőrnek.

Amikor Bécsbe értek, a hat utas közül egy kiszállt, a többiek azonban erre nem voltak hajlandók, mert Németországba szerettek volna továbbutazni a férfival vagy vissza akarták kapni a pénzüket. A sofőr az öt utassal végül visszajött Magyarországra, és az M1-es autópályán egy benzinkúton felhívta a rendőrséget.

A rendőrök előállították az autó vezetőjét és a külföldi – afgán, iráni és pakisztáni – állampolgárokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.