Illegális bevándorlás

Ismét nyomás alá került Macedónia

A hatóságok az utóbbi 48 óra leforgása alatt nagyjából 800 határsértő menekültet és migránst fogtak el

2016.07.06 15:54MTI

Újra egyre többen próbálnak meg illegálisan átkelni a görög-macedón határon, a hatóságok az utóbbi 48 óra leforgása alatt nagyjából 800 határsértő menekültet és migránst fogtak el - jelentette szerdán a macedón média.

A Time.mk internetes oldal tájékoztatása szerint a görög határnál található Szelemli, Dojran és Mecitlija települések közelében fogták el az illegális bevándorlókat.

A portál úgy tudja, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonal, így Macedónia határainak márciusi lezárása óta naponta átlagosan 200-an lépnek be törvénytelen módon az országba. Tavaly több mint egymillió menekült és migráns érkezett a balkáni útvonalon Európába.

Kedden 96 migránsra bukkant a rendőrség a dél-macedóniai Gyevgyelija határtelepülés közelében egy gazdátlanul hagyott teherautóban. A hatóságok szerint a Szíriából, Afganisztánból, Iránból és Pakisztánból származó menekültek illegálisan léptek be Macedónia területére Görögországból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.