Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés

Vádemelés az Akácfa utcai emberölés ügyében

A kínai férfi 2015. május 1-jén délután mobiltelefonon lépett kapcsolatba a sértettel - egy 19 éves prostituálttal -, akinek alkalmi szexuális szolgáltatását kívánta igénybe venni.

2016.05.12 10:25Havariapress

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy kínai férfival szemben, aki a vád szerint tavaly olyan súlyosan bántalmazott egy fiatal nőt egy budapesti lakásban, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe - jelenti a HavariaPress. Tettéért a külföldi akár 25 év fegyházbüntetést is kaphat.

A vádirat szerint a kínai férfi 2015. május 1-jén délután mobiltelefonon lépett kapcsolatba a sértettel - egy 19 éves prostituálttal -, akinek alkalmi szexuális szolgáltatását kívánta igénybe venni. Késő este a megbeszéltek szerint érkezett meg a nő VII. kerületi, Akácfa utcai lakásához, ám mintegy másfél óra elteltével, este tizenegy körül ismeretlen okból rátámadt a sértettre.

Az elkövető több alkalommal megütötte és fojtogatta a nőt, majd egy késsel addig szurkálta, amíg az áldozat életét nem vesztette.

Ezután még magához vette a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját és készpénzét is, majd a támadáshoz használt késsel együtt elhagyta a helyszínt; másnap repülőjegyet vásárolt és elhagyta Magyarországot.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás miatt emelt vádat a férfival szemben - annak távollétében -, amely bűncselekmények büntetési tételének felső határa a bűnhalmazat miatt 25 évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.