Bűncselekmény

Feladta magát Kínában az Akácfa utcai gyilkosság gyanúsítottja

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megerősítette az MTI-nek a cink.hu értesülését.

2015.07.02 19:50MTI

Kínában feladta magát az a kínai állampolgárságú férfi, akit a magyar rendőrség a május eleji, Akácfa utcai gyilkossággal gyanúsít,

A portál csütörtöki cikke szerint az egy 19 éves nő megölésével gyanúsított 32 éves Jao Kao-peng Pekingben adta fel magát a rendőrségen.

Az MTI megkeresésére a BRFK megerősítette az értesülést, azt közölve: nemzetközi rendőri együttműködés keretében jutott a tudomásukra, hogy a férfi Kínában feladta magát. A kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal - tették hozzá.

A BRFK május 2-án közölte, hogy emberölés miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen, miután aznap holtan találtak egy 19 éves nőt VII. kerületi, Akácfa utcai lakásában. A rendőrség a kínai Jao Kao-penget gyanúsította meg a gyilkossággal, aki információik szerint elhagyta Magyarországot, emiatt május 19-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.