Finanszírozás

Az idén is 1,5 milliárdot szánnak szúnyogirtásra

Ezen felül a kiemelt járványügyi jelentőséggel bíró szúnyogok jelenlétét nyomon követő rendszer további finanszírozására 16,2 millió forint forrást adnak.

2016.04.13 13:42MTI

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is mintegy 1,5 milliárd forintot szánnak a várható jelentős szúnyoginvázió elleni hatékony védekezésre, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A határozat szerint a Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladata az országos szúnyoggyérítési program központi megvalósítása, amelynek finanszírozására 1483,8 millió forintot biztosítanak a költségvetésből, valamint további hatvanmillió forintot csoportosítanak át a turisztikailag frekventált területeken történő szúnyogirtásra.

Ezen felül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által működtetett - a kiemelt járványügyi jelentőséggel bíró szúnyogok jelenlétét nyomon követő - rendszer további finanszírozására 16,2 millió forint forrást adnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.