Közös munka

Együttműködési megállapodást írt alá a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetsége

A Hatóság független szervként segíti az önkormányzatok közbeszerzéseit a jogértelmezéssel kapcsolatos szakmai kérdések terén.

2016.02.23 15:52ma.hu

A Közbeszerzési Hatóság kiemelt célként kívánja patronálni a regionális érdekeket képviselő helyi önkormányzatok célkitűzéseinek megvalósulását, egyúttal az önkormányzatok közbeszerzési eljárásainak szakmai támogatását a közpénzek átlátható, tisztességes és hatékony felhasználásának védelme, mint közös érdek céljából.

A Stratégiai Együttműködési Megállapodás keretében a felek - többek között - vállalják, hogy a jövőben törekszenek a regionális érdekek megjelenítésére az önkormányzatok közbeszerzési eljárásai feltételrendszerének meghatározásakor, illetve regionális szinten is szorgalmazzák a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakítását és elterjesztését.

A Hatóság független szervként segíti az önkormányzatok közbeszerzéseit a jogértelmezéssel kapcsolatos szakmai kérdések terén, az együttműködés konkrét ügyekre azonban nem terjed ki, azaz nem tartható sem konzultáció, sem szakmai egyeztetés folyamatban lévő jogorvoslati ügyben, avagy a Hatóság előtt folyamatban lévő ügy kapcsán.

A szerződő felek fontosnak tartják, hogy a hazai közbeszerzésekben megfelelő garanciák védjék a közpénzek ésszerű és hatékony elköltését, azok átláthatóan és ellenőrizhetően kerüljenek felhasználásra.

A kijelölt célok elérése érdekében a Hatóság új lendületet véve dolgozik egy korszerű szolgáltató hatóság kialakításán, amely ügyfélközpontúságával élen jár a hazai közigazgatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.