Ellenőrzések

A Közbeszerzési Hatóság szerepe tovább bővült: új főosztály a közbeszerzések tisztasága érdekében

A 2015. november 1-jén hatályba lépett közbeszerzési törvény bővítette a Közbeszerzési Hatóság eszköztárát a közbeszerzések átláthatóságának biztosítása, valamint a korrupció visszaszorítása érdekében. Immár hatósági ellenőrzés keretében járhat el a szervezet, mely eljárás egyik alapját az éves ellenőrzési terve képezi.

2016.01.13 18:28ma.hu
Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Mivel a Közbeszerzési Hatóság széleskörű tevékenysége okán (például közérdekű bejelentések, Döntőbizottság végzései alapján) értesül azokról a közbeszerzésekről, amelyek teljesítésénél felmerül a gyanú a jogszerűtlen eljárásra, ezért a 2016. évre vonatkozó irányadó tervében meghatározott ellenőrzési célpontjait elsődlegesen az ilyen projektek keretében kötött szerződések teszik ki. A Közbeszerzési Hatóság a beérkezett jelzések és megkeresések alapján különösen kiemelt figyelmet szentel a Semmelweis Egyetem jelen pillanatban is zajló, ám számos bejelentéssel érintett Korányi Projektjére, továbbá az M4-es autópálya megvalósítására is.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnökének tájékoztatása szerint az objektív szakmai szempontok alapján összeállított éves ellenőrzési terv várhatóan január második felében lesz elérhető a Hatóság honlapján is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.