Átvették diplomájukat

Szabó Tünde köszöntötte a Testnevelési Egyetem végzős hallgatóit

Átvették diplomájukat a Testnevelési Egyetem (TE) végzős hallgatói, akiket a szombati ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntött.

2016.02.20 18:41MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint az államtitkár kiemelte: a diplomájukat átvevő hallgatók már akkor bizonyítottak, amikor felvételt nyertek a Testnevelési Egyetemre, hiszen évek óta nyolc-tízszeres a túljelentkezés. Most pedig, hogy átveszik a diplomájukat, annak a csapatnak lesznek tagjai, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket sportolóként, olimpikonként, testnevelőként és edzőként - tett hozzá.

"Fennállásának 90 esztendeje alatt hihetetlen szellemi tőkét, gyakorlati tudást halmozott fel, gyűjtött össze és rendszerezett tudományos alapossággal az egyetem. Ebből a tudásból, tapasztalatból táplálkoztak a hallgatók, és saját tudásukkal, munkájukkal tovább gyarapították az intézményt" - fogalmazott Szabó Tünde, aki utalt arra, hogy a sport végre elfoglalta az őt megillető helyet és a kormány igyekszik pótolni a több évtizedes lemaradást a feltételek biztosítása területén.

"Egyre többen sportolnak hazánkban, pár éve új értelmet nyert a gyermekek egészséges életmódra nevelése. Ennek egyik példája a mindennapos testnevelés, melyhez jól képzett testnevelőkre van szükség. Cél, hogy minél többen sportoljanak szervezett keretek között, ehhez felkészült edzőkre van szükség" - jelentette ki Szabó Tünde.

A MOM Kulturális Központban tartott eseményen testnevelők, gyógytestnevelők, humánkineziológusok, rekreációszervező és egészségfejlesztő szakemberek, sportszervezők, edzők, szakedzők, sportmenedzserek vették át diplomájukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.