Illegális bevándorlás

Takács Szabolcs: a migráció lelassítása és leállítása a cél

A visegrádi négyek hétfőn Prágában elfogadott nyilatkozata a gazdaságilag és társadalmilag is nagyon fontos schengeni vívmányok megőrzését szolgálja.

2016.02.16 16:07MTI

A csütörtök-pénteki uniós csúcson elfogadandó, migrációval foglalkozó szövegben minden megoldási stratégia végcéljaként azt kell rögzíteni, hogy minden intézkedés elsődleges célja a migrációs folyamat lelassítása és leállítása - mondta el újságíróknak Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi tanácskozása után.

Az ülésen a migrációs válságra adható válaszok kiemelt figyelmet kaptak - mondta Takács.

Az államtitkár arra is kitért, hogy a visegrádi négyek hétfőn Prágában elfogadott nyilatkozata a gazdaságilag és társadalmilag is nagyon fontos schengeni vívmányok megőrzését szolgálja, sajátos közép-európai szempontok szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.