Illegális bevándorlás

Bakondi: tavaszra fokozódik a migrációs nyomás

"Nagyon jelentős fenyegetést jelent" a migrációs hullám; januárban "több mint 62 ezren érkeztek Európába, ez több, mint tavaly júniusban."

2016.02.10 22:05MTI

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tavaszra fokozódik a migrációs nyomás.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában azt mondta: "nagyon jelentős fenyegetést jelent" a migrációs hullám; januárban "több mint 62 ezren érkeztek Európába, ez több, mint tavaly júniusban", és a tavaly januári adat sokszorosa - tette hozzá.

Közölte: a magyar határrendészeti rendszer nagy létszámmal, fejlett technikai eszközökkel - például hőkamerákkal, éjjellátó berendezésekkel -, a "jogi oltalommal" és a műszaki akadályrendszerrel készen áll, hogy az eddiginél nagyobb migrációs nyomással szembenézzen.

A főtanácsadó kitért arra is: kedden hetvenkét embert fogtak el a határon, olyan területekről érkezőket - köztük afrikaiakat, pakisztániakat, nepáliakat -, akiket a macedón határról nem engedtek tovább, ezért ők maguk és az embercsempészek is megpróbálnak új útvonalakat keresni Nyugat-Európa felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.