Illegális bevándorlás

Kovács Zoltán: 2016 is a migrációról fog szólni

A 2016-os év is nagyrészt az illegális migrációról, az ezzel járó problémákról, biztonsági kérdésekről fog szólni.

2016.02.12 09:28MTI

Nő a nyomás Európa egyelőre még védtelen déli határain, de ami a legsajnálatosabb, az a brüsszeli fenyegetés - tette hozzá Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

"Nem került le a napirendről a kötelező betelepítési kvóta, és ez pontosan ugyanolyan veszélyeket tartogat, mint az illegális migráció elsődleges formája, amely a zöldhatárokon próbál bejutni" - közölte a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán hozzátette, az elmúlt egy év nagy eredménye, hogy sikerült kialakítani a V4-ek közös álláspontját például arról: a szolidaritásnak nem az a mércéje, hogy egy kötelező betelepítési kvótát támogatnak, hanem az, hogy rész vesznek a külső határok védelmében, továbbá, hogy fellépnek a mindennapok biztonsága érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.