Illegális bevándorlás

Újabb bírákat rendeltek ki a Szegedi Járásbíróságra

A fokozódó migrációs nyomás miatt van erre szükség.

2016.02.12 14:04MTI

A Szegedi Törvényszék szóvivője, Juhászné Prágai Erika közölte, péntektől a Szegedi Törvényszék illetékességi területén működő vidéki járásbíróságok büntető ügyszakos bírái, a Szegedi Törvényszék elsőfokú és másodfokú tanácsának tagjai is kirendelés útján eljárnak a Szegedi Járásbíróság hatáskörébe tartozó határzárral kapcsolatos bűncselekmények elbírálásában.

Tavaly szeptember 15-étől február 7-éig a Szegedi Járásbíróságon a tömeges migrációval összefüggésben 1322 ügyet - határzár tiltott átlépése, embercsempészés és jogellenes tartózkodás elősegítése - intéztek. A határzár tiltott átlépése miatt novemberben 95, decemberben 62 vádlottat állítottak bíróság elé Szegeden.

Januárban már 198 ítéletet született, februárban pedig péntekig 192 ilyen ügy érkezett a járásbíróságra - tudatta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.