Illegális bevándorlás

Harminchat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

A bíróság tizenkilenc vádlottat egy évre, tizenhetet két évre kiutasított Magyarország területéről.

2015.10.12 17:00MTI

Harminchat ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság a hétvégén és hétfőn - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfő délután az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság tizenkilenc vádlottat egy évre, tizenhetet két évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak többsége szír vagy koszovói állampolgárságúnak vallotta magát, de volt köztük olyan is, aki líbiai, illetve iraki személyi adatokat közölt.

A vádlottak a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt és felett átmászva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.