Illegális bevándorlás

Tizenhét ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

A bíróság kilenc vádlottat egy évre, hetet két évre, egyet pedig három évre kiutasított Magyarország területéről.

2015.11.23 17:02MTI

Tizenhét ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság kilenc vádlottat egy évre, hetet két évre, egyet pedig három évre kiutasított Magyarország területéről. Két esetben a bíróság visszaküldte az iratokat az ügyésznek, másik két eljárást pedig megszüntettek, mert a vádlott ismeretlen helyen tartózkodott.

A vádlottak - akik többsége koszovói vagy albán állampolgárságúnak vallotta magát - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül, vagy a kerítés alatt és felett átmászva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 14 menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett, amelyek közül egyet elutasított a bíróság, két-két ügy hatályon kívül helyezéssel, illetve megszüntetéssel, további egy áttétellel fejeződött be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.