Oktatás

Emmi: a tankerületek 91 százalékában már lezajlottak a konzultációk

A tankerületek 91 százalékában, 182 helyszínen már lezajlottak a köznevelési konzultációk, amelyeken 1996 iskola képviselői vettek részt.

2016.02.05 10:25MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közölte, hogy az Országjárás az oktatásról elnevezésű fórumot pénteken a fennmaradó tankerületekben is megtartják.

A tárca célja, hogy a fórumokon minél pontosabban és minél szélesebb körben begyűjtött észrevételeket, javaslatokat hasznosítsa a köznevelési kerekasztal munkájában, amelynek február 9-ére összehívott alakuló ülésén hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről. Az egyeztetési folyamat célja annak vizsgálata, hogyan lehet javítani a diákok teljesítményén, hogy olyan versenyképes tudást kapjanak, amellyel képesek boldogulni Magyarországon és képesek helytállni Európában - írták.

Kitértek arra is, hogy a 198 tankerületben összehívott fórummal a minisztérium a lehető legszélesebbre nyitotta az ajtókat, ugyanis minden iskola részt vehet a konzultáción. A kormány nyitott és folyamatosan kész a párbeszédre, az együttműködésre - emelték ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.