Helyettes államtitkár

Emmi: jelentősen csökkennek a pedagógusok adminisztrációs terhei

"Tovább folytatódik a párbeszéd a pedagógusok és az oktatási tárca között, aminek célja, hogy rendszerbe tudjuk foglalni a tanárok problémafelvetéseit".

2016.02.03 18:27MTI

Jelentős csökkennek az önértékelési és tanfelügyeleti folyamatokban a pedagógusok adminisztrációs terhei - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára szerdán Pécsett, újságírók előtt.

Pölöskei Gáborné az Országjárás az oktatásról programsorozat pécsi fórumát követően jelezte, a miniszteri döntéssel csökkent a tanfelügyeletek, illetve a minősítések száma is.

Kitért arra is: "tovább folytatódik a párbeszéd a pedagógusok és az oktatási tárca között, aminek célja, hogy rendszerbe tudjuk foglalni a tanárok problémafelvetéseit".

A helyettes államtitkár közölte, ezek között szerepeltek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) érintő, a működéssel és fenntartással kapcsolatos kérdések, valamint szó volt a pedagógusok minősítő- és felügyeleti rendszeréről is.

A pécsi fórumon részt vevő pedagógusok hozzáállását konstruktívnak nevezte, hozzátéve, hogy a február 9-ére összehívott köznevelési kerekasztal adja meg az alapot a közoktatást érintő további döntések meghozatalához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.