Védelem

Esélyegyenlőségi szószólói posztot hoztak létre Budaörsön

Helyi esélyegyenlőségi szószólói posztot hozott létre, az országban elsőként, a budaörsi képviselő-testület.

2015.12.17 13:45MTI

A szószóló feladata a társadalom sérülékeny csoportjainak képviselete lesz az önkormányzatnál és intézményeinél.

A Pest megyei település önkormányzatának közleménye szerint a szószóló feladata, hogy az önkormányzatnál és intézményeinél képviselje a helyi társadalom sérülékeny csoportjainak szempontjait, érvényesítse érdekeiket a döntés-előkészítésben és a döntési folyamatban. A budaörsi szószóló tárgyalási joggal részt vesz a bizottsági munkában és a képviselő-testületi üléseken, emellett tartja a kapcsolatot az általa képviselt csoportok civil, illetve szakmai szervezeteivel, közvetíti véleményüket, kéréseiket a testületnek. Évente be kell számolnia az általa képviselt csoportoknak.

Azt írták, Budaörs eddig is nagy figyelmet fordított a sérülékeny, illetve hátrányos helyzetű csoportok szempontjaira: az önkormányzat évek óta együttműködik a mozgáskorlátozottak, valamint a vakok és gyengén látók helyi szervezeteivel. Így lett például a budaörsi városháza az év akadálymentes épülete 2007-ben - emelték ki. Budaörsön alkottak először digitális esélyegyenlőségi rendeletet is, amelynek keretében egyebek mellett nyugdíjasok százainak tanították meg a számítógép használatát - említették meg.

A tapasztalatok tükrében az esélyegyenlőség után más területeken is lehetnek helyi szószólók - fűzték hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.