Brutális módon végzett egy fiatal lánnyal

Életfogytiglani fegyházat kért az ügyészség az ivádi gyilkosság vádlottjára

A vádlott brutális módon végzett egy 18 éves lánnyal az ivádi erdőben.

2015.11.30 12:17MTI

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a Heves Megyei Főügyészség az ivádi gyilkosság vádlottjára - tájékoztatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében kiemelte, hogy a vádlott brutális módon végzett egy 18 éves lánnyal az ivádi erdőben. A Heves Megyei Főügyészség - a fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozás befejezését követő egy héten belül - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a 38 éves férfival szemben.

A főügyész felidézte: az egyébként zárkózott természetű lány korábbról már ismerte a férfit, így - az iskolából hazafelé tartva - 2015. március 5-én kora délután Salgótarjánban hajlandó volt a kérésére beülni a személygépkocsijába, mivel a vádlott azt ígérte neki, hogy hazaviszi. Azonban a férfi Mátraterenye után járművével lekanyarodott a 23-as főútról, és egy földúton ötszáz métert megtéve Ivád külterületén, a Hideghegy-dűlőben állt meg.

Ott mindketten kiszálltak az autóból, és szóváltás alakult ki közöttük. A férfi ekkor egy "rúdszerű eszközzel" többször megütötte a lányt, amitől az a földre zuhant. Ezt követően a vádlott egy másik, "baltaszerű eszközzel" betörte a sértett koponyáját, a sérülés és az ahhoz társuló kivérzéses sokk miatt a lány néhány percen belül meghalt. A halál beállta előtt a vádlott a gépkocsival szándékosan ráhajtott a sértett mellkasára, amivel sorozatos bordatörést, valamint szív- és tüdőzúzódást is okozott.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.