Bűncselekmény

Tizenöt év fegyházat kapott a féltékeny gyilkos

A vámospércsi férfi két évvel ezelőtt agyonverte a barátnője szeretőjét.

2015.11.27 15:37MTI

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt a Debreceni Törvényszék pénteken, nem jogerősen egy vámospércsi férfit, aki két évvel ezelőtt agyonverte a barátnője szeretőjét - tájékoztatta a bíróság sajtótitkára az MTI-t.

Veszprémyné Szajkó Márta közölte: a vádlott leghamarabb a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

K. János 2001-ben került kapcsolatba egy helybeli, vámospércsi asszonnyal, akivel az évek során szoros viszonya alakult ki, bár tudta: a nő más férfiakkal is rendszeresen létesít szexuális kapcsolatot. A férfi az asszonyt anyagilag is támogatta.

A vádlott barátnője és a sértett - aki egyedül élt a házában - régóta ismerték egymást. 2013 augusztusában - miután a sértett nagyobb összeget örökölt és kisebb átalakításba kezdett - kérte az asszonyt, hogy segítsen a házának kitakarításában. A nő a következő hónapokban többször is segített neki, 2013 novemberében már szorosabb kapcsolat alakult ki közöttük.

A vádlott nagyon szerette a nőt, féltékenysége miatt előfordult, hogy titokban figyelte. Egy alkalommal a sértett lakására is elment, arra hivatkozva, hogy bútort vásárolna tőle.

A férfi 2013 decemberében egyik este ismét felkereste a sértettet a lakásán, ahol szóváltás alakult ki köztük. K. János ezután egy vascsővel rátámadt a másik férfira, aki a koponyája hátsó részére mért nagy erejű ütések következtében a helyszínen meghalt.

Virágh Pál tanácselnök az ítélet szóbeli indokolása során elmondta: a cselekmény fő motívuma a féltékenység volt. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott bíróságon tett részbeni beismerő vallomását és büntetlen előéletét.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.