Vádemelés

Négyéves kisfiú gázolta el hétéves testvérét - autóval!

Az autó gazdája ki akarta takarítani a kocsi belső terét, ezért a jármű kulcsát a gyújtáskapcsolóba tette.

2015.11.24 09:42Havariapress
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Autóval ütötte el testvérét egy négyéves kisfiú tavasszal Szegeden, a rendőrség mostanra zárta le a nyomozást azzal a férfival szemben, akit a történtek vétkesének tartanak.

A Csongrád megyei városban még május 9-én történt szokatlan baleset az egyik ingatlan udvarán: egy 4 éves kisfiú játék közben beült az udvaron álló autóba, majd elindult vele és elsodorta 7 éves testvérét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Mint kiderült, mindez azért történhetett meg, mert az autó gazdája ki akarta takarítani a kocsi belső terét, ezért a jármű kulcsát a gyújtáskapcsolóba tette.

A nyomozás megállapításai szerint az 57 éves férfinak előre kellett volna látnia, hogy a gyermekek a járműbe beszállhatnak, és azt elindíthatják, ezzel elmulasztotta az elvárható figyelmet és körültekintést. Ellene ezért gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, mely a napokban lezárult, s a rendőrség az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.