Gondatlanság

Melegedni akart - és felgyújtotta a testvérét

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, akinek gondatlan cselekménye következtében két családtagja súlyos égési sérüléseket szenvedett, majd pár nappal később egyikük a sérülésekbe belehalt.

2015.05.06 09:44Havariapress

A vádlott az elkövetés idején az édesapjával, édesanyjával, két testvérével, illetve az egyik lánytestvérének élettársával - két utóbbi az ügy sértettje - a főváros XV. kerületének egy füves-fás részén, sátrakban élt. A család a sátrak mellett egy téglákkal körbevett tűzrakó helyet alakított ki.

2014. február 4. napján az esti órákban a család a tűz körül ült, amikor a váratlanul jött hideg idő miatt hamarabb elfogyott az összegyűjtött tűzifa. A vádlott ekkor előhozott egy ismeretlen összetételű, kocsonyás állagú anyagot tartalmazó műanyag kannát, melyet aznap talált a közeli szemétdombon.

A vád szerint a vádlott a tűz fellobbantása érdekében a műanyag kanna száját a parázs fölé tartva megpróbálta a fára önteni az ismeretlen összetételű anyagot, ez azonban nem sikerült.

Mivel a vádlott és családja egyre jobban fázott, ezért a vádlott ismét a parázs fölé tartotta a műanyag kannát, majd azt rázogatni kezdte annak érdekében, hogy a tartalmát az izzó parázsra öntse. A kannában lévő ismeretlen összetételű anyag ekkor melegedni kezdett, a vádlott kezében lévő műanyag kanna a hőhatásra szétnyílt, majd a tartalma belobbant és a hevesen égő ismeretlen összetételű anyag a vádlott mellett helyet foglaló testvére és annak élettársa ruházatára került.

A család többi tagja - a vádlott maga is - azonnal a segítségükre sietett, megpróbálták a sértettek ruházatán keletkezett tüzet eloltani, és eközben ők maguk is megsérültek. A férfi ruházatán keletkezett tüzet rövid időn belül sikerült megfékezni, azonban a vádlott testvérének ruházata továbbra is hevesen égett, ezért őt a táborhely közelében lévő patakba vonszolták, ahol a víz hatására a ruházatán keletkezett tűz végül elaludt.

A nő égési sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére, pár nappal később a kórházban meghalt.

A férfit a Fővárosi Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja, és ezért vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.