Merényletek Párizsban

Az Iszlám Állam tanai a vallás egy eltorzult változatát jelentik

Az Iszlám Állam "értelmetlen" akcióit még a radikálisnak mondott Hamász és a Hezbollah is elítélték.

2015.11.15 10:08MTI
Forrás: Youtube

A párizsi merényleteket is magára vállaló Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet nem tekinthető muzulmánnak- mondta Rostoványi Zsolt iszlámkutató vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A kutató hangsúlyozta: a szervezet által képviselt tanok messze állnak az igazi iszlámtól, inkább a vallás egy eltorzult változatát jelentik.

"Az Iszlám Állam nem az igazi iszlámot képviseli, csak felhasználják a vallást céljaik megvalósítása érdekében" - tette hozzá.

A fentiek fényében fontos különbséget tenni még az iszlamistának mondott szervezetek között is, hiszen az Iszlám Állam "értelmetlen" akcióit még a radikálisnak mondott Hamász és a Hezbollah is elítélték - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.