Szociálpolitika

4,5 milliárd forint jut gyermekek tanszünetben történő étkeztetésére

Ebből az összegből száz százalékban finanszírozható lesz a helyhatóságok ezzel kapcsolatos összes kiadása.

2015.11.09 16:12MTI

Az eddigi 3 milliárd forint helyett jövőre 4,5 milliárd forintot fordít a kormány a hátrányos helyzetű gyerekek tavaszi, nyári, őszi és téli tanszünetekben történő étkeztetésére - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadoboson.

Czibere Károly a "Legyen jobb a gyermekeknek!" nemzeti stratégia értékelő bizottsági ülése előtt megtartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, egyetlen gyermek sem maradhat ki ebből a lehetőségből, ezért a kormány azt javasolja majd a parlamentnek, hogy 2016. január 1-jétől az ilyen gyerekek étkeztetése az önkormányzatok kötelező feladatává váljon.

Ebből az összegből száz százalékban finanszírozható lesz a helyhatóságok ezzel kapcsolatos összes kiadása - tette hozzá az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.