61 milliárd forint

A kormány öt év alatt megduplázta az ingyenes gyermekétkeztetés támogatását

Az ingyenes gyermekétkeztetésre szánt támogatást a kormány 2010 és 2015 között megduplázta, az összeget 31 milliárd forintról 61 milliárdra növelte, a jövő évi költségvetésben pedig 70 milliárd forintot fordít erre a célra.

2015.09.06 14:05MTI

Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője sajtótájékoztatóján elmondta: szeptembertől a bölcsődések és óvodások 90 százalékának ingyenes lett az étkezés.

A múlt évben 92 ezer bölcsődés és óvodás, most 321 ezer kisgyermek részesül ingyenes étkeztetésben, ezáltal több mint három és félszer annyi bölcsődés és óvodás jut naponta ingyenes meleg ételhez, mint korábban bármikor - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.