Kormányszóvivő

Mintha már elhangzott volna néhányszor... "Jövőre nagy lépést teszünk a bürokrácia csökkentése felé"

Az elektronikus ügyintézésre átállásban is szeretnének jelentős lépést tenni, például a hivatalok egymás közötti elektronikus ügyintézésének kiterjesztésében.

2015.11.06 09:08MTI

Jövő tavasszal várható a bürokráciacsökkentéssel összefüggő több mint száz jogszabály módosítása és az e-ügyintézéssel kapcsolatos jogszabály megalkotása - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Kovács Zoltán emlékeztetett: összességében mintegy 10 milliárd forinttal csökkennek az emberek és a vállalkozások állami ügyintézésből adódó terhei a bürokráciacsökkentő csomag eredményeként, ehhez több mint száz jogszabályt kell módosítani.

Mint mondta, a bürokráciacsökkentés mellett az elektronikus ügyintézésre átállásban is szeretnének jelentős lépést tenni, például a hivatalok egymás közötti elektronikus ügyintézésének kiterjesztésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.