Túlzott bürokrácia

"Eltemetni könnyebb volt, mint a telefonját lemondani"

Az özvegy szerint nagyon megrázó dolog volt végigcsinálni a hamvasztást és a temetést, és megbirkózni a férje elvesztésével, de az egész semmi volt ahhoz képest, amit a mobilszolgáltató művelt utána.

2014.11.18 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Amikor meghal egy ember, a családra rengeteg teher hárul: nem elég, hogy legszívesebben bezárkóznának és napokig csak csöndet szeretnének, ehelyett viszont intézni kell a papírügyeket, a temetést, a hagyatékot, alig időt hagyva ezzel a csendes gyászra. Egy walesi özvegy azonban arra végképp nem számított, hogy az egész kavalkád után a legnehezebb feladata az lesz, hogy valahogyan megszüntesse a férje mobiltelefon-előfizetését.

Maria Raybould augusztusban veszítette el a férjét, aki rákos beteg volt. A hamvasztás és a búcsúceremónia után bement az egyik, Magyarországon is jelen lévő nemzetközi mobilszolgáltató ügyfélszolgálatára, hogy bejelentse, szeretné megszüntetni a néhai férje előfizetését. Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor elegendő, ha bemutatja a halotti bizonyítványt és már törlik is a szerrződést, ám az 56 éves asszony esetében nem így történt.

A cardiffi irodában Maria bemutatta nemcsak a halotti bizonyítványt, de el kellett vinnie a krematórium igazolását a hamvasztásról, az ügyintézők elé terítette a temetésről szóló összes számlát, sőt, egy ízben már a férj hamvait tartalmazó dobozkával együtt vonult be az ügyfélszolgálatra, de a szerződést még mindig nem törölték a nevéről. Az egyik ilyen látogatás után már annyira kiborult, hogy pánikroham tört rá, ekkor ígéretet kapott a riadt ügyintézőktől, hogy minden el lesz intézve. Csakhogy pár nappal később újra egy levelet kapott az özvegy, benne a következő havi előfizetési díjjal.

A nő már teljesen tehetetlennek érezte magát, és azért állt a nyilvánosság elé, mert azt mondja: nem szeretné, ha másnak is keresztül kellene mennie ezen. "Könnyebb volt eltemetnünk őt, mint rendezni ezt az ügyet" - fakadt ki. A szolgáltató időközben nyilvános bocsánatkérésben reagált a panaszokra, amit egy automatikus folyamat hibájának tud be, állítólag ezért nem sikerült augusztus óta mostanáig törölni az előfizetést, de mint írták, azóta már megszüntették azt és az elhunyt férfi számláját lezárták, a késlekedés miatt kiszabott előfizetési díjakra vonatkozó követelést pedig törölték - számolt be a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.