Ügyvéd mutatta be

7,5 tonnás óriáskönyv a brazil bürokráciáról

A világ minden bizonnyal legnagyobb könyvét, egy 7,5 tonnás óriási méretű kiadványt mutatott be kedden a brazíliai törvényhozás előtt egy ügyvéd, aki ezzel a különlegességgel akarta felhívni a figyelmet az ország adórendszerével kapcsolatban érvényben lévő bürokráciára.

2014.03.26 04:30MTI
freedigitalphotos.net

A 210-szer 155 centiméteres, 41 266 oldalas könyv tartalmazza az összes, több mint négymillió adószabályt, amelynek a vállalkozásoknak és a braziloknak nap mint nap eleget kellene tenniük. A kiadvány súlya két vízilóénak felel meg - jegyezte meg egy portugál nyelvű hírforrás.

Az 54 éves Vinicios Leoncio célja felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy az országnak új modellre van szüksége, olyanra, amely megkönnyíti a cégek és az adófizetők életét. Az ügyvéd megerősítette, hogy az általa bemutatott könyv a legnagyobb ezen a területen a világon.

"Egy 183 országot vizsgáló tanulmány szerint Brazília abszolút első az adórendszer bürokráciáját tekintve. Egy brazíliai vállalkozás átlagosan 2600 órát tölt el évente a bürokrácia útvesztőiben, míg egy európai csak 180-at" - részletezte az ügyvéd, aki úgy fogalmazott, a helyzet rosszabb, mint Mozambikban, Etiópiában vagy Sierra Leonéban: Brazíliában ugyanis naponta átlagosan 35 adószabályt hoznak.

A Szeretett haza című könyvet egy kamion vitte a parlamenthez, ahol a bürokrácia csökkentéséért küzdő képviselők egy csoportja fogadta a küldeményt. "Vagy Brazília számolja fel a bürokráciát, vagy a bürokrácia Brazíliát" - mondta Valdir Collatto, a kétszáz fős képviselőcsoport vezetője. A dél-amerikai országban az adóreformról szóló minden eddigi terv süllyesztőbe került az elmúlt évtizedekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.