Leégett

Hamarosan a kormány elé kerül a TE kampuszáról szóló tervezet

Novemberben kerülhet a kormány elé a Testnevelési Egyetem (TE) új kampuszáról, azon belül a leégett sportcsarnok pótlásáról szóló részletes tervezet.

2015.10.21 15:02MTI

Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdán, online fogadóóráján kérdésekre válaszolva hozzátette: a kormányülésen első olvasatban már tárgyalták mind a TE új kampusza, mind a leégett épület ügyét. A két problémára együtt keresnek megoldást, azaz a leégett csarnokot már az új kampusz keretein belül pótolnák, addig pedig más egyetemeken, sportlétesítményekben biztosítják a szükséges infrastruktúrát - jelezte az államtitkár.

Hozzátette: a részletes tervet novemberben kell a kormány elé vinni, addigra dolgozzák ki azt is, hogy ez pontosan milyen költséggel jár és mikorra valósulhat meg.

Palkovics László egy másik kérdésre reagálva közölte: azokkal a hallgatókkal kapcsolatban, akik 2006 szeptembere előtt kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat, abszolutóriumot szereztek, de diplomát nem, módosítják az eredeti törvénymódosításban szereplő dátumot: záróvizsgát 2018. szeptemberig tehetnek. Azok pedig, akik még nem szereztek abszolutóriumot, 2016 szeptemberéig megtehetik ezt. Aki akarja, az meg is szerezheti a diplomáját - emelte ki az államtitkár.

Hozzátette: az eredeti szűk határidő néhány száz hallgatót érintett volna, az intézményeknél azonban csak néhányan jelentkeztek. Az intézmények folyamatosan próbálják a rendszerükben lévő, de nem aktív hallgatókat elérni és értesíteni őket a jogszabályi változásokról is - jelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.