Katasztrófa

Tűz a Testnevelési Egyetemen - Egymillió forintot adnak a sportjogászok

A SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság saját vagyonából egymillió forint azonnali és rendkívüli segélyt ajánlott fel a Testnevelési Egyetemnek a csütörtök hajnalban leégett atlétikai csarnok újjáépítéséhez, valamint a szakmai munka folytatásához.

2015.10.15 16:22MTI
MTI Fotó: Illyés Tibor

A szervezet az MTI-hez eljuttatott és Nagy Zsigmond elnök által aláírt közleményében úgy fogalmazott: "mélyen megrendülve értesült" az atlétikai csarnok leégéséről, s jelezte, az épület "az egyetem oktatási és nevelési intézményeként a TF lelke és sportszakmai központja volt, ezért az egyetemet óriási kár érte mind létesítményei, mind az oktatás és sport terén."

A SPORTJUS azzal a céllal ajánlotta fel az egymillió forintot, hogy - amint a közleményben áll - "az egyetemen zajló fontos oktató és nevelő, illetve sportszakmai munka töretlenül folytatódni tudjon, illetve mihamarabb újjá lehessen építeni az atlétikai csarnokot."

A sportjogászok a pénzösszegen felül felajánlották jogi, szakmai és oktatási szakértelmüket, szaktudásukat a Testnevelési Egyetem számára.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár és Mocsai Lajos, az egyetem rektora (b-j) sajtótájékoztatót tart a Testnevelési Egyetem udvarán 2015. október 15-én. Ezen a napon hajnalban tűz keletkezett az egyetem háromezer négyzetméteres atlétikai csarnokában, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.