Számos tételhez hozzá kellett nyúlni

MSZP-frakció: nyitott mandátum Gyurcsány Ferencnek

Az MSZP-frakció nyitott tárgyalási mandátumot adott a nemzeti csúcsra Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnöknek - mondta Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese péntek este Budapesten újságíróknak, a képviselőcsoport ülése után.

2008.10.18 07:11MTI

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt hetekben ismertetett 12 pontos javaslatcsomagot viszi-e a szocialista párt a tanácskozásra, Göndör István azt mondta, a frakció még ennél is nyitottabb mandátumot adott a miniszterelnöknek. Mint mondta, a frakcióülésen mandátumot adtak a miniszterelnöknek arra, hogy minden olyan kérdésben nyitott legyen, amely az emberek, a társadalom érdekét szolgálja. Az MTI azon kérdésére, hogy mivel készül az MSZP a nemzeti csúcsra, a frakcióvezető-helyettes nem bocsátkozott részletekbe.

Azt válaszolta, hogy a szombati tanácskozás nyilvános lesz, és ott mindenki megismerheti a részleteket Göndör István közölte, a képviselőcsoport önmagában sikernek tartja, hogy szombaton megvalósul ez a találkozó. Bizakodását fejezte ki, hogy az Országgyűlés újra a konszenzusteremtés, a viták helyszíne lehet, az elmúlt napok párbeszédre utaló jelei ugyanis szerinte lehetőséget adnak erre.

Az MTI szocialista forrásból úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc a frakcióülésen a pénzügyi válsággal kapcsolatos további - például a devizahitelekkel kapcsolatos - intézkedésekről beszélt. A nemzeti csúccsal kapcsolatban az egyik vitatott pont az volt, hogy egyszeri legyen-e a szombati tanácskozás vagy legyen folytatása. A másik vitás kérdés, amelyről a pártelnök kikérte a képviselők véleményét, az volt, hogy a nagy koncepcionális ügyeket, reformokat próbálja-e döntésre vinni Gyurcsány Ferenc vagy sem.

A jövő évi költségvetésre vonatkozó kérdésre Göndör István elmondta, hogy arról a jövő héten tárgyal a frakció. Egy másik kérdésre pedig kifejtette: a frakció korábban arra adott mandátumot, hogy az államháztartás hiánya kisebb legyen, ez azt jelenti, hogy számos tételhez hozzá kellett nyúlni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.