Több ingyenes tévécsatorna!

Rezsicsökkentés lehet a médiában

Nőhet az ingyen elérhető televíziós csatornák száma, ez a több százezer háztartást érintő lépés akár újabb rezsicsökkentésnek is tekinthető.

2015.10.15 08:20MTI

A Világgazdaság szerint átrajzolhatja a médiapiacot az a jogszabályi változás, amely lehetővé teszi a televíziós médiaszolgáltatóknak, hogy egyszerre pénzt kérjenek a kábelen való terjesztésért, miközben megjelenhetnek bármely ingyenes tévéplatformon - műhold, IP, földfelszín -, például az Antenna Hungária Zrt. MinDig TV-kínálatában.

A korábbi gyakorlat ezt a vegyes modellt kizárta, eddig két egymás mellett élő finanszírozási modell működött: az egyik szerint a médiaszolgáltatók műsordíjat kaptak a kábelszolgáltatóktól - amelyek aztán ezeket a tartalmakat előfizetési díj fejében kínálták az ügyfeleknek -, a másik modell pedig az ingyenességre épült, amikor a csatorna fizetett a szolgáltatónak a műsorteljesítésért, amely tartalomhoz ingyen juthatnak a nézők.

Az új, vegyes modell révén a kisebb vagy közepes csatornák - amelyek ma kábelen vagy fizetős műholdas kínálatban, ebből fakadóan korlátozottan érhetők el - egyszerre országossá nőhetik ki magukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.