Gyász

Göncz Árpád halála - HM: a volt államfőt nagy tisztelet övezte a honvédségben

Megrendüléssel értesültek arról, hogy elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök, a Magyar Honvédség egykori főparancsnoka.

2015.10.07 16:46MTI

A kedden elhunyt volt köztársasági elnököt, Göncz Árpádot közvetlen természete miatt nagy tisztelet övezte a hadsereg személyi állománya körében - írta a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A HM közölte: megrendüléssel értesültek arról, hogy elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök, a Magyar Honvédség egykori főparancsnoka.

"Göncz Árpád a nemzet egységének képviseletén túl mindvégig felelősségteljesen képviselte a honvédelem ügyét". Hatékonyan segítette, támogatta Magyarország NATO-csatlakozását - tették hozzá.

A Magyar Honvédség őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló család minden tagjának. "Emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrizzük" - fogalmazott közleményében a honvédelmi tárca.

Göncz Árpád író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke életének 94. évében kedden, családja körében hunyt el.

Göncz Árpádot 25 éve, 1990. augusztus 3-án választotta az Országgyűlés köztársasági elnökké. Göncz Árpád tíz éven át, 2000-ig töltötte be az államfői posztot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.