Illegális bevándorlás

A határellenőrzés miatt nőnek a fuvarozók költségei

A német fuvarozók azzal számolnak, hogy a migrációs nyomás miatt számos országban bevezetett határellenőrzés következtében jelentősen növekednek a költségeik.

2015.09.21 20:43MTI

A fuvarköltségek emelkedését a szállítmányozók kénytelenek lesznek áthárítani a megrendelőkre - mondta hétfőn a DSLV szakmai szövetség szóvivője.

Néhány napos fennakadást többnyire kezelni lehet, a folyamatos menekültáradat miatt azonban most már hetekig, hónapokig fennmaradhat a határellenőrzés - tette hozzá.

A várakozási idő meghosszabbodása miatt már az osztrák fuvarozók is panaszkodtak, és többek között a gépkocsivezetők kötelező pihenő idejére vonatkozó szabályok lazítását követelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.