Illegális bevándorlás

Olasz kormányfő: a magyar "fal" Olaszországra is tartozik

Azt tanácsolta, hogy a falak építésekor mindig arra is kell gondolni, amit az ember a falon kívül hagy.

2015.09.21 19:15MTI

Európa azért született, hogy ledöntse a falakat, nem azért, hogy építse őket - mondta Matteo Renzi olasz miniszterelnök hétfőn az általa vezetett Demokrata Párt (PD) balközép kormányerő vezetőségi ülésén.

Úgy fogalmazott: a magyar "fal" Olaszországra is tartozik. Ha ugyanis Magyarország irányában feltartóztatják a migrációt, "Olaszországnak kell megtalálnia a módját, miként adhat választ a szabadságra vágyó menekülőknek" - mondta a kormányfő.

Hozzátette: abban az Európában emelnek falakat, amely éppen egy fal leomlásával született meg. Matteo Renzi az olasz író Italo Calvinót idézve hangsúlyozta, hogy a falak építésekor mindig arra is kell gondolni, amit az ember a falon kívül hagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.