Illegális bevándorlók

Barcson készülnek az újabb migránsok érkezésére

Barcson készülnek az újabb migránsok érkezésére, egy újabb csoport hétfőn az esti órákban 20 óra körül várható.

2015.09.21 18:52MTI

A Dráva-parti somogyi városban hétfőn egész nap várták az újabb migránsok érkezését, miután vasárnap úgy értesültek, hogy négyóránként újabb és újabb buszok hozzák majd az illegális bevándorlókat a horvát-magyar határra, kora estig a határátkelőhöz azonban egy busz sem érkezett. Az M1 aktuális csatorna beszámolója szerint vasárnap éjjel két csoport érkezett - összesen több mint ezren -, akiket a rendőrök elkísértek a vasútállomásra, ahonnan vonattal elvitték őket a nyugati határ mellett felállított gyűjtőpontokra.

A Barcsmédia híradása szerint hétfőn a határ mellett kialakított ideiglenes pihenőhelyen sátrakat állítottak fel, a segélyszervezetek feltöltötték a készleteiket, és a rendőrök is készenlétben állnak a migránsok fogadására.

Vasárnap a Magyar Vöröskereszt barcsi szervezetének tagjai mellett az Ökumenikus Segélyszervezet segített a migránsok ellátásában, hétfőn a Máltai Szeretetszolgálat is csatlakozott hozzájuk. Szénsavmentes vizet, száraz ételt, például kekszeket, ruhákat tudnak adni az érkezőknek.

Több helyi vállalkozó is felajánlotta a segítségét, egyikük az ideiglenesen kialakított pihenőhelyen, ahol a Barcsi Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársai három sátrat állítottak fel, erőgépekkel elegyengette a talajt homokkal feltöltötte a vizesebb részeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.