Illegális bevándorlás

Újra és újra lezárja az M5-öst a határnál a rendőrség

Az autópályánál lévő határátkelő közvetlen közelében alakították ki azt a területet, ahol a migránsok beadhatják menedékkérelmüket és meg is várhatják annak elbírálását.

2015.09.15 10:33MTI
MTI Fotó: Sóki Tamás

A rendőrség vaskordonokkal időről időre lezárja az M5-ös autópálya mindkét oldalát a magyar, illetve a szerb határellenőrzési pont közötti területen, amíg a határ szerb oldalán táborozó menekülteket átirányítják a határátkelő előtt az áteresztő pontra - tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója kedd délelőtt.

A hatóságok az autópályánál lévő határátkelő közvetlen közelében alakították ki azt a területet, ahol a migránsok beadhatják menedékkérelmüket és meg is várhatják annak elbírálását.

Ugyanakkor a terület egyelőre még nem nyílt meg, és ezért több száz migráns "torlódott fel" a kapujában, beengedésre várva.

Időközben a Röszke és Horgos közötti, az 5-ös számú főúton található úgynevezett régi átkelő szerb oldalán spontán kialakult menekülttábornál arab nyelven hangosbeszélőkkel tájékoztatják a menekülteket arról, hogy az áteresztő pont érintésével nyújthatják be menedékkérelmüket.

Az MTI tudósítója is megtette a régi átkelőtől az áteresztő pontig vezető utat a migránsokkal. Az útvonal átvágott kerítéseken, elhagyott gazzal benőtt betonplaccokon és gyommal felvert mezőkön át vezet egészen az autópálya betoncsíkjáig, ahol migránsok feltorlódása esetén a rendőrök gördülő kapukkal közvetlenül a határ előtt a migránsok átkelésének idejére lezárják az autópályát, majd egy idő után újra engedik a nemzetközi forgalmat.

Az autópályán hosszú sorokban torlódnak a kamionok és a személygépkocsik - tapasztalta az MTI tudósítója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.