Illegális bevándorlás

Visszatértek Röszkére az M5-ösről a migránsok

Érkezett néhány csuklós busz, amelyekre a rendőrök erőszak alkalmazása nélkül felterelték az embereket és visszaszállították őket a röszkei gyűjtőpontra.

2015.09.08 07:50MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Autóbuszokkal visszaszállították a röszkei gyűjtőpontra hétfőn késő este azokat a migránsokat, akik délután törtek ki a táborból - jelentette az MTI munkatársa a helyszínről.

Hétfő délután sok száz ember kitört a röszkei gyűjtőpontról a rendőrsorfalon át. Egy részük az M5-ös autópályán nagy létszámú rendőri kísérettel, gyalogosan elindult Budapest felé.

A rendőrség a gépjármű-forgalmat elterelte az autópálya bevándorlók által használt oldaláról, Kiskunfélegyháza és Szeged között a csongrádi megyeszékhely irányában nem lehetett közlekedni.

Több mint 10 kilométer megtétele után a késő esti órákban a mintegy 150 fős csoport - köztük nők és kisgyermekek - Kiskundorozsma térségében az autópályán lepihent. Ekkor érkezett néhány csuklós busz, amelyekre a rendőrök erőszak alkalmazása nélkül felterelték az embereket és visszaszállították őket a röszkei gyűjtőpontra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.