Illegális bevándorlás

Röszkén a helyzet nagyon feszült - újra kitörtek a migránsok

Délután egy óra előtt néhány perccel mintegy 200 migráns áttörte a rendőrök első sorfalát, a második azonban megállította őket, a helyzet nagyon feszült. Videóval!

2015.09.07 13:27ma.hu

Délután egy óra előtt néhány perccel mintegy 200 migráns áttört az rendőrök első sorfalán a röszkei gyűjtőpontról, de a második sorfal megállította őket, egyelőre farkasszemet néznek egymással a bevándorlók és a rendfenntartók – jelentette az M1 Híradó tudósítója Röszkéről.

A rendőröket néha gyümölccsel, kenyérrel, papírpohárral dobálják, de tettlegességre nem került sor. A feszültség oka a beszámoló szerint egyértelműen a türelmetlenség: a regisztrációkor a gyerekeket és a nőket veszik sorra először, a férfiak pedig nehezen viselik, hogy velük nem történik semmi. A migránsok már hétfő reggel áttörtek egyszer a kordonon, akkor sokan el is futottak, most azonban ezt az azóta felállított második rendőr sorfal már megakadályozta.


Migránsok egy csoportja ismét megpróbálta elhagyni röszkei gyűjtőpontot

Az MTI szerint a rendőrökkel szembeszálló migránsok között voltak olyan férfiak, akik a gyereküket maguk előtt tartva mentek neki a sorfalnak.

A csoportot, amelyet többségében afgán férfiak alkotnak, a rendőrök leültették a földre, és tolmács segítségével próbálják együttműküdésre bírni őket. A tolmács elmondta nekik, hogy ha ellenszegülnek, bűncselekményt követnek el, büntetett előélettel pedig nincs esélyük arra, hogy eljussanak Nyugat-Európába.

A bevándorlók mindeközben a "No camp" és a "Freedom" jelszavakat skandálják, valamint műanyag palackokat és konzervdobozokat dobálnak a rendőrök felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.