Illegális bevándorlás

Riadót rendeltek el több délnyugati rendőrkapitányságon

Riadót rendeltek el több magyar délnyugati rendőrkapitányságon a német és az osztrák intézkedések miatt.

2015.09.13 19:47MTI

Riadót rendelt el Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség egyes szervezeti elemei és négy megyei rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap késő este.

A rendőrség honlapján megjelent közleményben azt írták: "A német kormány 2015. szeptember 13-án bejelentett intézkedéseire tekintettel az országos rendőrfőkapitány riadót rendelt el a Készenléti Rendőrség alárendeltségébe tartozó Határrendészeti Igazgatóság és Rendészeti Igazgatóság, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára".

A közlemény a berendelt állomány megerősített járőrszolgálatot lát el a határterületen és a számára kijelölt útvonalakon.

A riadó elrendeléséről elsőként az M1 aktuális csatorna számolt be, közlésük szerint az érintetteknek 2 órán belül meg kell jelenniük a szolgálati helyükön.

Vasárnap este Thomas de Maiziere német belügyminiszter Berlinben rendkívüli nyilatkozatában jelentette be, hogy a menekültválság nyomán Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be.

Az intézkedés "súlypontja" a német-osztrák határ, célja pedig a Németországba igyekvő emberek "áradatának korlátozása", és a beutazás rendezett keretek közé szorítása. Erre "biztonsági okokból is sürgősen szükség van" - mondta a belügyminiszter, kiemelve, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása mindenben megfelel a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetről szóló előírásoknak. Thomas de Maiziere kijelentette, Németország "egyáltalán nem illetékes" az Európai Unióba érkező, "menedéket kereső emberek legnagyobb részének" ügyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.