Illegális bevándorlás

"Szolidárisak vagyunk Németországgal"

Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német lapnak nyilatkozva üdvözölte a német kormány vasárnap este bejelentett döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról.

2015.09.13 19:31MTI

A miniszterelnök a Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint azt mondta: "nagy megértéssel viszonyulunk Németország döntése iránt, és kinyilvánítjuk szolidaritásunkat".

Hozzátette: "megértjük, hogy Németország és Európa (...) értékeinek védelmében szükség volt a döntésre. Természetesen készen állunk az együttműködésre minden formában".

A beszámoló szerint a miniszterelnök kifejezte meggyőződését, amely szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása Németországban "csak az első lépés", hiszen "Görögországban is a lehető leggyorsabban meg kell védeni Európa határait", valamennyi uniós tagország és intézmény összefogásával.

Magyarország ezt már az uniós belügyminiszterek legutóbbi találkozóján világossá tette - áll a Bild beszámolójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.