Illegális bevándorlás

A németek leállították a vasúti forgalmat Ausztria felé

Vasárnap 17 órától Németország leállította a vasúti közlekedést Ausztria felé - jelentette be az osztrák vasúttársaság (ÖBB).

2015.09.13 18:13MTI

Az ÖBB szerint a Németország felé irányuló vasúti közlekedést ugyancsak leállítják.

Brüsszel: a német intézkedés első látszatra szabályosnak tűnik 

Első ránézésre megfelel a schegeni kódexben lefektetett szabályoknak, hogy Németország ideiglenesen ismét bevezeti a határellenőrzést az osztrák határon - közölte vasárnap este az Európai Bizottság.  A brüsszeli testület emlékeztet, hogy a schengeni szabályok értelmében a tagállamok közötti határellenőrzés ideiglenes visszaállítása rendkívüli lehetőség, amelynek alkalmazására az előírások válsághelyzet esetén adnak felhatalmazást.

Osztrák alkancellár: Ausztria megerősíti a keleti és a déli határának ellenőrzését

Ausztria megerősíti a keleti és a déli határának ellenőrzését - jelentette be Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár a kormány vasárnap tartott rendkívüli válságülését követően az osztrák oe24 hírportál beszámolója szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.