Illegális bevándorlás

Szijjártó telefonon egyeztetett a migrációs hullám megállításáról

A külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel beszélt Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszterrel a bevándorlással kapcsolatos helyzetről.

2015.08.31 12:22MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel közölte: a két tárcavezető egyetértett abban, hogy a visegrádi országoknak egységes álláspontot kell képviselniük.

Abban is egyetértés volt a két miniszter között, hogy az európai stratégiának nem a kvótákra kell alapoznia. A közös európai stratégiának képesnek kell lennie arra, hogy az óriási bevándorlási hullámot megállítsa.

Szijjártó Péter tájékoztatta a szlovák külügyminisztert arról is, hogy az idei évben eddig már több mint 150 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra, és az elmúlt héten "új helyzet állt elő azzal, hogy a bevándorlók egyre agresszívebben lépnek fel a magyar hatóságok képviselőivel szemben" - áll a tárca közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.