Illegális bevándorlás

Osztrák ellenőrzés - Kétszáz menekültet és öt csempészt fogtak el hétfő délelőttig

Kétszáz menekültet és öt csempészt fogtak el a magyar-osztrák határon vasárnap este kezdődött közúti ellenőrzés során hétfő délelőttig.

2015.08.31 11:55MTI
MTI/Nyikos Péter

Az osztrák belügyminiszter szerint a "klasszikus értelemben határellenőrzésnek nem nevezhető" ellenőrzés célja az, hogy megakadályozzák emberek halálát, és hogy elfogják az embercsempészeket. Johanna Mikl-Leitner elmondta: a cél érdekében el kell fogadni azt, hogy torlódások és korlátások várhatók az utakon.

A tárcavezető továbbra is gyors európai intézkedést sürgetett az embercsempészet visszaszorítására.

A minisztérium közbiztonsági vezetőjének tájékoztatása szerint az ellenőrzés a fő ausztriai csempészútvonalon halad, az osztrák-magyar határtól egészen a Németországig tartó szakaszon zajlik.

MTI/Nyikos Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.