Brókerbotrány

Quaestor-károsultak tüntettek az MNB előtt

A "Quaestor-törvény" betartatását és a teljes kárrendezést követelték károsultak szombat délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt tartott demonstráción.

2015.07.25 16:16MTI

A Hold utca és Bank utca sarkán felállított színpadnál a szervezők becslése szerint mintegy 650-en gyűltek össze a törvény betartását követelve. A színpad felett felállított kivetítőn a Quaestor-ügyben megszólaló kormányzati szereplők korábbi nyilatkozataiból összeállított filmet vetítettek, hogy szembesítsék őket ígéreteikkel.

A felszólalók arról beszéltek: a céljuk a 32 ezer károsult teljes kártalanítása, valódi kárrendezés 30 millió forintig.

A Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen, és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.